Istoric

Revista Chemarea Credinței a fost înființată în anul 1993, ca jurnal religios pentru educatori, copii și părinți. Încă de la primul număr, a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, iar editarea ei s-a făcut sub îndrumarea duhovnicească a Înaltpreasfințitului Mitropolit Daniel al Moldovei și Bucovinei, a Înaltpreasfințitului Mitropolit Antonie al Ardealului și a părintelui academician Dumitru Stăniloae.

Din anul 1994, publicaţia a apărut ca „revistă pentru copii editată de Patriarhia Română”, supliment al periodicului Vestitorul Ortodoxiei. Colegiul redacțional era alcătuit din Episcopul Damaschin Coravu, preşedinte al colegiului de redacţie, Pr. Constantin Coman, redactor responsabil, și Ana-Gabriela Negulescu, redactor coordonator.

Începând cu anul 2009, revista s-a transformat din jurnal informal într-o publicație ce apare o dată la două luni, cu un evident profil educațional, adresându-se tuturor membrilor familiei creștine, dar mai ales copiilor.

Având rolul de a susține activitatea de cateheză din parohii, publicația se încadrează în eforturile permanente ale Bisericii de educare a celor mici în spiritul Evangheliei lui Hristos şi al valorilor creștine, având menirea să-i apropie pe cititori de Hristos, să le prezinte valorile credinței noastre într-un mod adaptat vârstei şi nivelului de înțelegere al fiecăruia, chemându-i pe toți la modul eclezial de a gândi şi de a viețui.

În același timp, prin rubricile care respectă specificul categoriilor de vârstă, revista se adaptează noilor programe școlare pentru ora de religie, venind în întâmpinarea necesității alcătuirii de manuale școlare corespunzătoare. De aceea, Chemarea Credinței poate fi receptată în parohii ca un material catehetic, complementar Ghidurilor catehetice, iar în școală, la ora de religie, ca un ajutor didactic menit să înlesnească creșterea spirituală a elevilor în credinţa şi viaţa Bisericii.

Totodată, prin intermediul catehizării copiilor, această publicaţie este orientată şi către părinţi, bunici şi ceilalţi membri ai familiei. Prin formarea religioasă a copiilor şi a tinerilor creştini în familie, la şcoală şi parohie, credinţa devine izvor de comuniune şi de bucurie pentru copii şi părinţi, pentru oameni de vârste diferite.

Din anul 2011, membrii redacției au inițiat un proiect de carte, Simbolul de credință pe înțelesul copiilor, după care au apărut și alte proiecte editoriale, adresate atât copiilor mici, cât și celor mari, precum și adulților dornici să afle mai multe despre viața Bisericii. Astfel că, din anul 2013, din dorința de a fi și mai aproape de familia creștină, s-a înființat departamentul Carte pentru copii și tineret al Editurilor Patriarhiei Române, în cadrul căruia se editează cărți cu conținut biblic, moralizator, ce îi încurajează pe cei mici să se apropie de Biserică și pe care vă invităm să le descoperiți și să le achiziționați din librării.

Despre revista CHEMAREA CREDINȚEI

Virtuțile sunt călăuze pentru creștinii mici și mari. În paginile revistei, acestea vă însoțesc spre descoperirea căii ce vă apropie de Hristos.

Descoperiți prin lectura cărților ziditoare de suflet cum să deveniți și voi, asemenea sfinților, prieteni ai Domnului nostru Iisus Hristos!

Jucați-vă, pentru că joaca vă ajută să vă descoperiți pe voi, dar și pe ceilalți! Căutați jocurile din revistă și petreceți timp plin de bucurie împreună cu cei dragi!

Propovăduiți Cuvântul Domnului Iisus Hristos tuturor celor pe care îi întâlniți pe parcursul vieții, fiind exemplu de iubire, smerenie, bunătate, înțelepciune, dreptate, adevăr … !